Plättar med risgryn

4 Portioner

  • 2 ägg
  • ½–1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 500 g kall risgrynsgröt
  • Smör till stekning
  • TILL SERVERING:
  • Vispad grädde
  • Sylt

SÅ HÄR GÖR DU

1. Vispa ihop äggen med mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner risgrynsgröten och rör om.
2. Smält smör i ett plättjärn och grädda plättarna ett par minuter på varje sida. Lägg dem på ett fat efter hand som de blir färdiga.
3. Servera plättarna direkt med grädde och drottningsylt.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.